I seks år har den prisbelønte fotografen Walter Astrada dokumentert vold mot kvinner. Med et stipend fra Getty Images i ryggen, har han denne vinteren rettet fokuset mot Norge.
Ordtaket aldri så galt at det ikke er godt for noe" får en spesiell mening når Sverre Aurstad forteller om hva som fikk han til å satse på fotografiet som mer enn en fritidssyssel.
Etter 45 år med fotografering av verdens største rockeikoner, fikk Gered Mankowitz nok. Nå lever han av arkivene og har i en alder av nesten 65 år satt i gang med sitt første personlige prosjekt. Foto.no møtte Gered Mankowitz på Nordic Light.
Seth Resnick har fotografert for over 2500 magasiner og har blitt kåret til en av tiårets mest innflytelsesrike fotografer. I forrige uke var han i Oslo for å lære bort sine hemmeligheter på Photoshopkonferansen, og for å ta en prat med foto.no.
To elver, fem "stan"-er og en glemt folkegruppe i Kina. Amerikanske Carolyn Drake har viet de siste årene til å fotografere historiene mediene har oversett. Vi møtte henne på Dok11.
Martin Slottemo Lyngstad har foreviget fotballguder, rockestjerner og brannmenn som fotopraktikant hos Politiken. Men det er ikke bare dansk hygge på jobb.
Trønderen Erik Almås (37) ante lite om sitt potensiale da han reiste til San Francisco i 1995 for å studere fotografi. I dag er han omtalt som den nye vidundergutten innen amerikansk reklamefoto, med et fotografisk uttrykk i særklasse og med en merittliste som få andre norske fotografer kan matche i nyere tid.
Han er Magnum-fotograf, han er narkoman, han er uten fast bopel. Antoine DAgata (48) presenterer intime verdensrapporter og han tar dokumentarfotografiet et steg videre.
Hadde det ikke vært for at videregående skole fortonet seg som en ørkesløs kjedsomhetsøvelse for henne, en impulsiv flybillett og Mexicos svartebørs, hadde Linda Bournane Engelberth muligens ikke tatt til kamera.
Han snakker om fotografi som et verktøy for demokrati, og tar avstand fra pene bilder. For fotojournalisten, gründeren, læreren, filosofen og frihetsforkjemper Shahidul Alam fra Bangladesh, handler fotografi om å ta stilling – og om å gi sitt stillingstagen en synlig stemme.
Den amerikanske kunstfotografen Ray Metzker har i disse dager besøkt Norge, i forbindelse med sin utstilling ved Preus museum i Horten. Vi tok en prat med han.
Endelig skinner solen fra skyfri himmel, og mennesker kryper frem fra krinkler og kroker for å nyte vårens inntog. Jeg benytter anledningen til å invitere en til nå ganske ukjent, men uhyre interessant fotograf, Ken Opprann, med meg på en utepils og en hyggelig samtale. Fra Sandefjord og jordnær som få møter en solbrun fyr meg med et smittende smil, og samtalen er i gang…
Leif Preus er en av de fotografene som har betydd mest for norsk fotografi. foto.no var så heldig å få møte ham til et langt og trivelig intervju på hans kontor i Horten.
Med referanser i navnet sitt til både til hebraisk historie og urnorsk natur, er Marie Sjøvold på full fart inn i fotografiet – både hjemme og borte. foto.no møtte henne under Dok08 festivalen i Oslo.
I ei koseleg lita gate i hjartet av Bergen finn vi atelieret til Hans Jørgen Brun. foto.no er på veg dit for å intervjua ein av Norges mest premierte fotografar.
Vel så spennende som når vi intervjuer veletablerte kjente fotografer, er de gangene vi oppdager en som med en fremadstormende karriere fremdeles flyr under radaren. Spennende, inspirerende og friskt er stikkordene når vi tar en nærmere titt på en jente som uten tvil er i vinden...
Han representerer en ny generasjon fotografer. En generasjon som skal sette fingeravtrykket sitt på fotojournalistikken. Han er reflektert, omgjengelig og for første gang som voksen bor han i Norge. Foto.no møtte Magnum-fotografen Jonas Bendiksen en iskald formiddag på Kunstnernes Hus i Oslo.
Noen ganger i livet har møter med andre mennesker en sentralstimulerende effekt. Noen minutter i dialog over samme bord kan plutselig gi en langvarig virkning av noe som føles både oppløftende og håpefullt.
Stig Frode Olsen, biolog, ornitolog , lærer og fotograf har gjennom mer enn 20 år samlet materiale til en fantastisk bok om rovfugler og ugler i Nord Europa. De fleste bildene er tatt i løpet av de tre - fire siste år Han har selv skrevet teksten og tatt fotografiene i boken.
Galina Manikova er en mangfoldig og hardtslående dame med en kompleks bakgrunn - og en outsider i det norske kunstmiljøet. Alternative fotoprosesser kjennetegner de fleste av hennes kunstprosjekter. Nå er hun aktuell med Den Kinesiske Muren, en foto- og videoinstallasjon på Internasjonalt Kultursenter og Museum (Tøyenbekken 5, Oslo) fra 8. november til 23. desember.
Dag Alveng er en av landets fremste fotokunstnere og en av få som tjener gode penger på bildene sine. Vi traff Alveng for en lang prat om hans kunstneriske prosjekter.
Victor Boullet hadde en av sine første separatutstillinger One i 1997 på Galleri Haaken i Oslo. Han har hatt flere utstillinger på større gallerier i utlandet, bla en utstilling i Moderna museet i Stockholm sammen med Bjarne Melgaard 2000. Hans siste separatustilling hadde han i prosjektrommet på Henie Onstad Kunstnersenter med utstillingen Screw the ethics? 2006.
Ketil Knudsen er årets BioFotograf 2007. Vi ønsket å treffe personen bak kameraet. Ikke minst i forhold til villdyrutstillingen Steve Bloom viser på Rådhusplassen i Oslo, og dagens debatt om manipulasjon av fotografi. (Med fare for litt gjentagelse har vi bedt Ketil Knudsen utdype dette nærmere i en egen essay.)